Sétáló utca - Hévíz

A Rákóczi utca teljes hosszában autós közlekedés nélküli sétáló utcaként funkcionál. Ez az utca köti össze a Széchenyi utcát (ami a főutca) a dr. Schulhof Vilmos sétánnyal. Az utca elején található a Tourinform Iroda, a Széchenyi utca felől. Az iroda egész évben várja az érdeklődőket környékbeli turista információkkal, programajánlatokkal és. Az irodában kerékpárbérlési lehetőség is van.

A Rákóczi utca teljes hosszában autós közlekedés nélküli sétáló utcaként funkcionál. Ez az utca köti össze a Széchenyi utcát (ami a főutca) a dr. Schulhof Vilmos sétánnyal. Az utca elején található a Tourinform Iroda, a Széchenyi utca felől. Az iroda egész évben várja az érdeklődőket környékbeli turista információkkal, programajánlatokkal és. Az irodában kerékpárbérlési lehetőség is van. Tovább sétálva a tófürdő felé számos butikok, kávézók és fagylaltozók között, megcsodálhatjuk az 1920-as években épült villákat, melyek többsége mai felújított formájában szálláshelyként vagy vendéglátóegységként üzemel.

A Sétáló utca közepén található az Art Mozi, vele szemben pedig az id. dr. Moll Károly tér egy szökőkúttal és dr. Moll Károly egész alakos bronz szobrával. Moll Károly volt a ma is használatos súlyfürdő kezelés „atyja”, amit Hévízen fejlesztett ki az 1950-es években. Az utca végén elérjük a a helyiek által Télifürdőnek nevezett épületet, melyet 1968-ban adták át a Terápiás Centrumként. 2004-ben felújították és hamarosan ismét továbbfejlesztik. Külső falán található meg a Pantheon, előcsarnokában pedig az a Jupiter kő található, amely azt tanúsítja, hogy már 2000 évvel ezelőtt is éltek itt emberek. A sétáló utca és a hozzá kapcsolódó területek teljes mértékben megújultak 2010-re belváros rekonstrukciós projekt keretében.

Település ismertető
  • Hévíz

    Hévíz, az élet forrása!
    Hévíz városa Zala megyében, a Balaton dél-nyugati szegletében, Keszthelytől öt...

Hévízi és környéki programok

Szállások Hévízen


További találatok: |

és környékén


További találatok: | | |
Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu