Hey Water - avagy Lótuszülésben Hévízen

Dombóvári István szállodacápa

Hey Water - avagy Lótuszülésben Hévízen

Egy rendes cápa időnként visszatér egy-egy korábbi kedvenc állomására, hogy láthassa mi minden történt azóta, amióta utoljára ott járt. A leginkább fürdővárosként ismert Hévíz volt ismét a célpont, de ezúttal egy ötcsillagos szállodát vizslattak az éber cápaszemek.

Csakúgyáltalában

A Lotus Therme Hotel & Spa a többi szállodától egy kicsit más irányban található. Jól látszik, hogy pár évtizede ezen a területen még nem volt semmi. A szálloda 17 hektáros parkjával egy külön kis szigetet képez a város szélén, semmi olyan dolog nem jut be oda, amely bármilyen módon is zavarhatná a pihenésünket.

Impozáns előcsarnok vezet az üvegfalú liftekhez, ahonnan páratlan kilátás nyílik az egész komplexumra. A szoba sem okoz csalódást. Óriási baldachinos ágy vár bennünket igényesen felszerelt fürdőszobával. Miután belekóstoltunk a ház welcome pezsgőjébe, kezdődhet a szálloda-felfedező út! A wellness részleg az öt csillagnak megfelelően kifogástalan. A szaunák forróak és tágasak, de mivel közel vagyunk már az osztrák határhoz, itt is a pucér izzasztás dívik, erre mindenképp készüljünk fel, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés bennünket és azokat sem, akik velünk szembe jönnek.

Bár már nekünk sem számít újdonságnak a só-szoba, el kell, hogy mondjam, az összes hasonló közül ez volt az eddigi legjobban kivitelezett. A finom só-pára, a kellemes halk zene és a vele összhangban váltakozó fény a pihenés legmagasabb szintű komfortérzetével ajándékoz meg.

A szálloda étterme a legmagasabb minőségbeli igényeinket is kielégíti. Ahogy az egy ilyen helyen elvárható, a bőséges svédasztalon szinte az összes kontinens jellegzetességeit megtaláljuk. Ha pedig mégsem, akkor a szolgálatkész, fiatalos személyzet perceken belül előrukkol a megoldással.

Ha kedvünk támad, hogy a bőséges reggelit valahogy lemozogjuk, erre is van lehetőség. A szálloda udvarán nem csak tenisz- és tollaslabda pályát találtunk, hanem még egy 6 lyukú golfpályát is. A meseszép környezetben igazi élvezet a sport, úgyhogy ha valaki úgy dönt, hogy körbe szeretné járni a terepet, az itt bérelhető kerékpárokkal villámgyorsan megteheti ezt.

Az esték a pihenés, a zene és a finom koktélok jegyében telnek. A jól ismert típusok mellett a bár mixerei kérésre bármilyen kompozíciót elkészítenek, amelyek tökéletes alapot nyújtanak egy kis hévízi éjszakázáshoz.

Tuti súgó

A szálloda udvarán elhelyezkedő hatalmas kültéri medence és környéke igazi közéleti központként funkcionál. Napközben az egész napos pancsolást esténként élőzene festi alá, majd szinte minden hétvégén egy bizonyos tematika köré fűzik a hangulatot. Ott jártunkkor éppen grill partit tartottak a medence tőszomszédságában, így gyakorlatilag a hűs habokból kiemelkedve azonnal rá tudtunk ugrani egy adag frissen grillezett, illatozó barbecue-ra /ejtsd: oldalas/ és a szintén nagy választékban sercegő grillkolbász-válogatásra.

A Lotus Therme egy méltán népszerű fürdőváros egyik legmodernebb ékköve. Klasszikus pihenésre és aktív kikapcsolódásra egyaránt alkalmas.
Kapcsolódó Tartalom
    • Bemutatkozás


      Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

      Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s „Legyünk magasabbak” tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.

      Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.

      A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a „ne már” és az „inkább hagyd abba” irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta.

      Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.